ceturtdiena, 2015. gada 9. aprīlis

2015. gadā Blontu pagasta bibliotēkā pieejamās
elektroniskās datu bāzes
Letonika ir latviska uzziņu un tulkošanas sistēma, kura ietver Latvijas Enciklopēdisko vārdnīcu, Terminu vārdnīcu, tulkojošās un skaidrojošās datorvārdnīcas, datorenciklopēdiju Latvijas vēsture, interneta katalogu.
Letonika mājas lapa:
www.letonika.lv

NAIS


    Likumdošanas informācijas sistēma NAIS piedāvā klientiem pilnu Latvijas normatīvo aktu kopumu – to konsolidētās redakcijas; vēsturi; sasaisti (atsauces uz likumpakārtotajiem tiesību aktiem); dokumentu atlasi (meklēšanu) pēc vairāk nekā 10 parametriem (izdevējvalsts, izdevējinstitūcija, dokumenta veids, pieņemšanas datums u.c.), kā arī atlasi pēc vārdiem (frāzēm) vai to daļām dokumenta virsrakstā vai tekstā.
Likumdošanas informācijas sistēma NAIS:
pro.nais.lv

    Lursoft laikrakstu bibliotēka ir apjomīgs Latvijas laikrakstu publikāciju krājums Internetā, kas ik dienas tiek papildināts ar tūkstošiem jaunu publikāciju no laikrakstu jaunākajiem numuriem. Laikrakstu arhīvs pieejams no 1994.gada, “Latvijas Vēstnesis” – no 2000.gada. Lursoft laikrakstu bibliotēka piedāvā ne tikai lasīt vairāk kā 40 laikrakstu publikācijas Internetā, bet arī meklēt rakstus pēc vēlamajiem kritērijiem un iespēju tos komentēt.
Lursoft laikrakstu bibliotēka ir savstarpēji saistīta ar citiem Lursoft piedāvātajiem reģistriem. Ja laikrakstu publikācijās sastopama kāda juridiska vai fiziska persona, turpat rakstā ir norāde uz pārējiem Lursoft reģistriem.
Lursoft laikrakstu bibliotēka:
www.news.lv


Datoru, interneta, datubāžu izmantošana bibliotēkā ir bezmaksas.

Nav komentāru: